Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μάχη με φόντο το τρόπαιο στο Etihad

Μάχη με φόντο το τρόπαιο στο Etihad

Μάχη με φόντο το τρόπαιο στο Anfield

Άρθρο του φίλου του site & της σελίδας μας Κωνσταντίνου Κολοβού

Η Liverpool πριν λίγες μέρες επικράτησε εύκολα της Arsenal του Έμερι και απέδειξε στους εναπομείναντες »άπιστους» πως η ώρα έχει έρθει, οι καμπάνες χτυπάνε και το πρωτάθλημα έχει »κόκκινες» διαθέσεις. Εμπόδιο στη λύτρωση στέκεται η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η »μηχανή» του Μάντσεστερ που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της την προηγούμενη σεζόν, έχει σαφώς καθοδική πορεία αυτή την αγωνιστική περίοδο, και αν θέλει να ελπίζει πρέπει να πάει στο Μέρσισάϊντ για μία μάχη σώμα με σώμα. Οι ανεπάντεχες ήττες από Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας την άφησαν σαφώς πίσω στη μάχη του τίτλου, και αρχής γενομένου από τον αγώνα της Πέμπτης πρέπει να αρχίσει να μαζεύει τη διαφορά. Σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από το κεφάλι του Καταλανού προπονητή, καθώς η ομάδα του δεν αποδίδει όπως αναμενόταν και η απώλεια του πρωταθλήματος σίγουρα θα αποφέρει δυσφορία στον κόσμο των »πολιτών», δεδομένου των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί τα δύο αυτά χρόνια. Επίσης, τον τελευταίο καιρό τα αμυντικά προβλήματα δε σταματούν να κάνουν την εμφάνισή τους, και αυτό κατά κόρον οφείλεται στην πτώση του αρχηγού της Σίτι, Βινσέντ Κομπανί! Ο Βέλγος αμυντικός έπειτα από συνεχόμενους τραυματισμούς δεν έχει καταφέρει να βρει ουσιαστικά τα πατήματα του, λέγοντας ουσιαστικά »αντίο» στον παλιό-καλό ευατό του. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα γνωρίζει την σημαντικότητα του ερχόμενου αγώνα και ζητούμενο για εκείνον είναι να δημιουργήσει ξανά κίνητρο στους παίκτες του.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Γερμανού προπονητή δείχνει ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα, δεν πρόκειται για φαντασία, οι εμφανίσεις, ο τρόπος παιχνιδιού της, το θέαμα που προσφέρει, αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Η Λίβερπουλ συνδυάζει το θέαμα με το αποτέλεσμα, ένα χαρακτηριστικό που κατέχουν μόνο οι καλύτερες ομάδες του πλανήτη! Μάλιστα, η Λίβερπουλ είναι μία εκ των κορυφαίων επιθέσεων του πλανητή, με λίγα λόγια, αν θες να ευχαριστηθείς ποδόσφαρο… δες τους »κόκκινους». Η πραγματική αλήθεια όμως κρύβεται στα λεγόμενα μετόπισθεν! Η μεταμόρφωση της Λίβερπουλ σε ομάδα πρωταθλητισμού οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αμυντική της λειτουργία και στην αντιμετώπιση της απέναντι στις αντίπαλες επιθέσεις. Η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να πληρώσει την Σαουθάπτον 75 εκατομμύρια (μαζί με το μπόνους) ευρώ για να κάνει δικό της τον Φαν Ντάιχ. Πολλοί θεώρησαν πως το ποσό ήταν άκρως υπερβολικό για έναν αμυντικό μη δοκιμασμένο σε υψηλού επιπέδου παιχνίδια, όμως ο Κλοπ δε λάθεψε, η επιλογή αυτή σήμερα μοιάζει σαν ένα αριστοτεχνικό χτύπημα πέναλτι, αλά Πανένκα θα έλεγε κανείς! Για να μην πολυλογώ, στους 20 αγώνες του πρωταθλήματος η Λίβερπουλ έχει δεχθεί μόλις ωκτό γκολ, και ταυτόχρονα ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας να έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του ήδη 12 φορές, βγάζοντας τον Κλοπ ασπροπρόσωπο για την επιλογή του! Άλλωστε, ο Άλισον έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κλοπ και πολύ παραπάνω του κόσμου, προσδίδει μία σταθερότητα και ασφάλεια στα καρέ, κάτι που έιχαμε να νιώσουμε από τις πρώτες χρονιές του Ρέινα στο λιμάνι. Δείγμα της εμπιστοσύνης που επικρατεί προς το πρόσωπο του, είναι η δήλωση του Κλοπ μετά την δραματική επικράτηση επί της Νάπολη στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Άλισον Μπέκερ έβγαλε ενστικτωδώς το σουτ του Μίλικ στις καθυστερήσεις. «Αν ήξερα πως ο Άλισον ήταν τόσο καλός, θα τον πλήρωνα διπλάσια».
Παρεμπιπτόντως, η μεταγραφή του από την Ρόμα κόστισε 67 εκατομμύρια, τελικά αξίζει τόσα; ή μήπως ο Κλοπ δεν υπερβάλει;

Ίσως να έφτασε ο καιρός, ίσως η κατάρα πρέπει να σπάσει… Το 1990 η Λίβερπουλ σήκωνε το 18ο πρωτάθλημα της και ανάθεμα αν ήξερε την συνέχεια… Μία »κατάρα» που κοντεύει να συμπληρώσει 30 χρόνια ζωής πάνω από τον διακοσμημένο με τίτλους σύλλογο. Οι νέοι που τότε πανηγύριζαν με την χαρά τους, σήμερα ζουν με αγωνία όπως τότε, απλά με γκρίζα μαλλιά. Ο λαός είπε, «Ή τώρα ή ποτέ» και δεν υπάρχει καλύτερη φράση για να χαρακτηρίσει την ομάδα του Μερσισάιντ.
Θετικός οιωνός αποτελεί το γεγονός πως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι δεν έχει σκοράρει ποτέ του στο ιστορικό αυτό γήπεδο. Ο Αγουέρο έχει αγωνιστεί σε 10 αγώνες στο γήπεδο της Λίβερπουλ και δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει στόχο, λέτε να τα καταφέρει τώρα;
Κλείνοντας, η μάχη μεταξύ τω δύο ομάδων δεν θα κυμανθεί μόνο αγωνιστικά, προπάντων είναι ιδεολογικός πόλεμος! Η φανέλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τσέπη των πλουσίων επιχειρηματιών σε μία αναμέτρηση αμφίρροπη. Για τους ουδέτερους που απλά θα παρακολουθήσουν τον αγώνα δε σημαίνει τίποτα, πέρα από το όμορφο θέαμα που θα δουν στο χορτάρι του Etihad!
Μάχη με φόντο το τρόπαιο στο Anfield
Μάχη με φόντο το τρόπαιο στο Anfield
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com